Robinsonlisten

Test
14. marts 2023
1 minuts læsetid

Robinsonlisten er en liste over privatpersoner, der ikke ønsker at modtage markedsføring via telefon, sms eller e-mail fra virksomheder.

Det er således kun B2C-virksomheder, der skal være opmærksomme på Robinsonlisten. B2B-virksomheder skal derimod være opmærksomme på om virksomheder, de gerne vil sælge til, er “reklamebeskyttede”. Reglerne i forbindelse med salg og markedsføring til privatpersoner er generelt mere restriktive end det, der gør sig gældende for B2B-virksomheder.

Det er gratis for forbrugere at tilmelde sig Robinsonlisten, og det er nemt at gøre online via borger.dk. Når man er tilmeldt, vil man ikke modtage markedsføring fra virksomheder, medmindre man aktivt har givet tilladelse til det.

De fordele du som privatperson får ved at være tilmeldt Robinsonlisten er, at du undgår uønsket kontakt fra virksomheder, der vil sælge noget til dig. Og når det kommer til ulemper, er du formentlig mest interesseret i at vide, hvem der må ringe til dig?

Der er nemlig undtagelser. Virksomheder må f.eks. stadig kan kontakte dig, hvis du allerede er kunde hos dem, eller hvis du har givet dem tilladelse til at kontakte dig.